De Unges konsert 2017: Sara Esturillo

Onsdag 15. mars

Konsertopptak fra De Unges Konsert onsdag 15. mars 2017

Spanske Sara Esturillo (f. 1993) har bachelorgrad fra Musikene i San Sebastian der hun studerte med harpistene Christine Icart og Elisabeth Colard. Nå bor Sara i Oslo og holder på med mastergrad ved Norges musikkhøgskole med Isabelle Perrin som lærer.

Sara har siden hun var 13 år gammel vært medlem av og turnert internasjonalt med ulike spanske orkestre. Nå spiller hun regelmessig med orkestre som Spanish National Orchestra (ONE), Spanish Radio Orchestra (ORTVE) Bilbao Symphony Orchestra (BOS) og Región de Murcia Symphony Orchestra.

Hun har vunnet en rekke konkurranser, som Arpa Pluss, Francisco Salzillo og Intercentros Melómano, og vært solist ved noen av Spanias viktigste konserthus og festivaler. Nå kombinerer Sara studiene med solistoppdrag, kammermusikk og orkesterprosjekter.

De Unges Konsert

Over 500 unge talenter har fått sjansen til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester siden den første De Unges Konsert i 1938.
Konserten har vært en talentfabrikk uten like, og for store kunstnere som Henning Kraggerud, Einar Steen-Nøkleberg, Håvard Gimse, Tine Thing Helseth, Truls Mørk, Vilde Frang og Lise Davidsen har konserten vært et viktig trinn i karrieren.

Kapellmester Harald Heide tok initiativet til konserten som i begynnelsen kun hadde lokale solister. I 1959 fikk den sitt nasjonale gjennombrudd, og de fem siste årene har konserten også vært åpen for deltakere som studerer i Danmark og Sverige.

Solistene er valgt ut etter prøvespill og mottar stipend fra Kavlifondet for sin innsats. Konserten arrangeres med generøs støtte fra Kavlifondet.