De Unges Konsert 2017: Karin Osbeck

Onsdag 15. mars

Konsertopptak fra De Unges Konsert onsdag 15. mars 2017

Mezzosopranen Karin Osbeck (f. 1993) tok sin første sangtime da hun var 13 år og har siden den gang drømt om å bli sanger.

”Kultur är den viktigaste grundpelaren i samhället. Konsten får oss att fundera, provocerar oss till att tänka annorlunda och berör oss på djupet. Den får oss att blomstra tillsammans och lära oss om varandra” sier Karin, som ønsker å jobbe med opera siden hun synes at den kunstformen har en helt spesiell evne til å berøre mennesker.

I dag går Karin sitt siste år på kandidatutdanningen på Operahögskolan i Stockholm. Tidligere har hun studert ved Lilla Akademiens Musikgymnasium og Vadstena Folkhögskolas musikklinje. I løpet av studiene har Karin sunget roller som «The Warrior» i The Son of Heaven ved Vadstena-Akademien og «Angelina» i Rossinis Askepott på Operahögskolan. Hun har også vært solist i sakrale verk av Buxtehude, Mozart, Händel og Roman med flere.

I høst hadde Karin praksis på Kungliga Operan som «Herodias Page» i Salome og i mars medvirker hun i rollen som «Nancy» i Brittens Albert Herring på Operahögskolan. Sommeren 2016 var hun årets Jenny Lind-stipendiat og reiste på konsertturné i Nord-Amerika og Sverige.

De Unges Konsert

Over 500 unge talenter har fått sjansen til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester siden den første De Unges Konsert i 1938. Konserten har vært en talentfabrikk uten like, og for store kunstnere som Henning Kraggerud, Einar Steen-Nøkleberg, Håvard Gimse, Tine Thing Helseth, Truls Mørk, Vilde Frang og Lise Davidsen har konserten vært et viktig trinn i karrieren.

Kapellmester Harald Heide tok initiativet til konserten som i begynnelsen kun hadde lokale solister. I 1959 fikk den sitt nasjonale gjennombrudd, og de fem siste årene har konserten også vært åpen for deltakere som studerer i Danmark og Sverige.

Solistene er valgt ut etter prøvespill og mottar stipend fra Kavlifondet for sin innsats. Konserten arrangeres med generøs støtte fra Kavlifondet.