DUK2016: Olga Jørgensen

Torsdag 31. mars

Opptak fra De Unges Konsert i Grieghallen torsdag 31. mars 2016.

Olga Jørgensen (f.1992) avsluttet sin bachelorgrad med en First Class Honours Degree ved The Royal Academy of Music i London i juli 2015 hvor hun studerte med Hamish Milne. Hun tar nå sin master ved Norges Musikkhøgskole med Håvard Gimse som sin lærer. Samtidig holder den prisvinnende trioen hennes, Jørgensen Trio, et kammermusikk-fellowship fra Royal Academy of Music for 2015-16. Olga har vunnet en rekke priser, blant annet 1.pris ved Ungdommens Musikkmesterskap hele fem ganger. Hun har spilt i Universitetets Aula, på Troldhaugen i Bergen, i Wigmore Hall, Purcell Room på Southbank Centre, Steinway Hall, St Martin-in-the-Fields og St John’s Smith Square. Hun har deltatt ved en rekke kurs og festivaler som IMS Prussia Cove, International Holland Music Sessions, Jiří Hlinka Piano Academy, og spilt på mesterklasser med blant andre Leif Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland, Jiří Hlinka, Menahem Pressler, Klaus Hellwig, Pascal Devoyon, Kevin Kenner og Kathryn Stott.

De Unges Konsert støttes av Kavlifondet