DUK2016: Matilda Sterby

Torsdag 31. mars

Opptak fra De Unges Konsert i Grieghallen torsdag 31. mars 2016.

Giacomo Puccini: Fra operaen Gianni Schicchi - O mio babbino caro
Gustav Mahler Fra Fünf Rückert-Lieder - Ich atmet’ einen linden Duft
Claude Debussy Fra L’enfant prodigue, scène lyrique - L’année en vain chasse l’année
Charles Gounod Fra operaen Faust - O Dieu! Que de bijoux! – Ah, je ris

Matilda Sterby (f.1991), er født og oppvokst i Stockholm men har siden 2012 vært student i Norge, først ved Norges musikkhøgskole med professor Barbro Marklund-Petersone og siden 2014 på Operahøgskolen med samme lærer. Matilda har opptrådt som solist i blant annet Händels Messias, Vivaldis Gloria og Lars-Erik Larssons Förklädd gud. Hun har gjort Mozart-rollene Grevinne Almaviva i Figaros bryllup og Papagena i Tryllefløyten i Kunsthøgskolens produksjoner. Tidligere i mars gjorde Matilda to roller i Operahøgskolens eksamensproduksjon «Ariadne auf Naxos-Vorspiel» (Strauss) og Gianni Schicchi (Puccini), og til våren synger hun rollen som Marguerite i bachelorstudiets eksamensproduksjon av Gounods Faust på Kunsthøgskolens hovedscene. Matilda er en ettertraktet solist i både sakrale og profane sammenhenger, like gjerne i eldre som i nyskrevet musikk. Hun er også spesielt glad i tradisjonell folkemusikk og improvisasjon.

De Unges Konsert støttes av Kavlifondet