DUK2016: Magnus Holmander

Torsdag 31. mars

Opptak fra De Unges Konsert i Grieghallen torsdag 31. mars 2016.

Magnus Holmander (f. 1993) er masterstudent ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med Emil Jonason, Hermann Stefánsson og Martin Fröst som lærere. Siden høsten 2013 har han deltatt som klarinettist, danser og magiker i Martin Frösts forestilling «Dollhouse» som er blitt spilt i en rekke konserthus rundt om i Norden. Magnus har mottatt førstepris i Ljungbergspriset for blåsere under 17 år, Riksförbundet Unga Musikanters solistkonkurranse for klarinettister under 24 år, og Stockholm Competition åpen for alle instrumentalister under 24 år. I 2015 ble Magnus nominert av Stockholms konserthus til å representere Sverige i Den norske solistpris med nettopp Anders Hillborgs Peacock Tales som han skal fremføre her i Grieghallen i kveld. ”I have had the pleasure of working with Magnus Holmander on several of my pieces, notably my clarinet concerto Peacock Tales. Despite his young age, he is already a remarkably mature musician, and his technical mastery of the clarinet is stunning” sier komponisten Anders Hillborg om Holmander.

De Unges Konsert støttes av Kavlifondet