DUK2016: Kristin Hammerseth

Torsdag 31. mars

Opptak fra De Unges Konsert i Grieghallen torsdag 31. mars 2016.

2. Sats: Lento e mesto
3. Sats: Moderato – Piu mosso – Piu lento maestoso

Kristin Hammerseth (f. 1992) er i ferd med å etablere seg som en av de fremste norske fløytister i sin generasjon og er allerede en ettertraktet solist og kammermusiker. Hun har blant annet spilt solokonserter i Warszawa, Nord-Spania og under Victoria International Arts Festival på Malta og festspillene i Nord-Norge. Hun har vært solist med Det Norske Blåseensemblet Oslo Symfoniorkester og Forsvarets Stabsmusikkorps, og i juni 2016 skal hun være solist med Kringkastingsorkesteret. Kristin har vært vikar i Oslofilharmonien, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret og her i Bergen Filharmoniske Orkester. Kristin har mottatt en rekke priser, blant annet Drømmestipendet, Chess-prisen, Arvefølgeprisen av Arve Tellefsen og DEA Norges musikkstipend. Hun er førsteprisvinner av Chieri International Music Competition 2010 i Italia og i 2009 deltok hun i NRKs solistkonkurranse «Virtuos». Våren 2013 deltok hun i den prestisjetunge konkurransen Kobe International Flute Competition i Japan og i november 2013 ble hun kåret til Årets Musiker i den nasjonale finalen av Ungdommens Musikkmesterskap. Kristin studerer ved Norges Musikkhøgskole hos Tom Ottar Andreassen, Per Flemstrøm og Andrew Cunningham. Hun har også studert ved Hochschule für Musik und Theater i München. Høsten 2016 begynner Kristin sine masterstudier ved Royal College of Music i London, fullfinansiert med støtte fra Ingar Doblougs stiftelse. 

De Unges Konsert støttes av Kavlifondet