Peter Tsjaikovskij: Symfoni nr. 6 i h-moll, op. 74 «Pathetique»

Mandag 1. januar

Opptak fra konsert i Grieghallen lørdag 21. november

 

Adagio – Allegro ma non troppo
Allegro con grazia
Allegro molto vivace
Finale: Adagio lamentoso

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) fikk sin offisielle debut 21. november. Orkesteret er etablert på basis av Ung Symfoni som har eksistert siden 1997 som regionens orkester for videkomne unge musikere. Det nye ungdomsorkesteret med sine 90 musikere vil drives av Musikkselskapet Harmonien i samarbeid med høyere musikkutdanningsinstitusjoner i regionen. Etableringen av orkester var en viktig del av Bergen Filharmoniske Orkesters 250-års feiring i 2015. Orkesteret ledes her av Ed Gardner som har fattet stor interesse for ungdomsorkesteret og som vil lede et prosjekt med orkesteret per år. Symfonien er Tsjaikovskijs siste fullendte symfoni og ble komponert i 1893. Komponisten ledet selv urframførelsen av verket, bare noen dager før han døde.