Franz Schubert: Symfoni nr. 8 i h-moll, D 759 «Den ufullendte»

Mandag 1. januar

Opptak fra konsert i Grieghallen lørdag 21. november 2015

Allegro moderato
Andante con moto

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) fikk sin offisielle debut 21. november. Orkesteret er etablert på basis av Ung Symfoni som har eksistert siden 1997 som regionens orkester for videkomne unge musikere. Det nye ungdomsorkesteret med sine 90 musikere vil drives av Musikkselskapet Harmonien i samarbeid med høyere musikkutdanningsinstitusjoner i regionen. Etableringen av orkester var en viktig del av Bergen Filharmoniske Orkesters 250-års feiring i 2015. Orkesterets faste dirigent, Kjell Seim, leder orkesteret i denne tolkningen av Schuberts ufullendte 8. symfoni skrevet i 1822, og som av noen kalles den første romantiske symfoni.