Mahlers 1.

Torsdag 22. oktober

Edward Gardner valgte Gustav Mahlers 1. symfoni på sin første hele konsert som sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester. Opptak fra konsert i Grieghallen torsdag 22. oktober 2015.

Edward Gardner valgte Gustav Mahlers 1. symfoni på sin første hele konsert som sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester. Gardner har et sterkt forhold til symfonien, og sier følgende om verket: «Beethoven, Brahms , Mahler – det er noe eget ved disse store komponistenes første symfonier som er frigjørende for musikken og som åpner for fremtiden. For meg personlig er Mahlers første symfoni et av de mest berusende verk som noensinne er komponert, helt fra den utenomjordiske unisone og hviskende klangen i begynnelsen, via den strålende våren i førstesatsen, og helt frem til den jublende og livsbejaende avslutningen»