Olav Berg:
Bratsjkonsert

Torsdag 15. januar

«En natt for noen år siden hørte jeg i en drøm et orkesterverk med solist. Da jeg våknet satt drømmen fortsatt i. Drømmer er ofte lite detaljerte og presise, så jeg hadde ikke klart for meg hvilket soloinstrument det dreide seg om. Atmosfæren var likevel slik at det måtte bli bratsj, denne litt vemodige, lett melankolske altsangeren, svarttrosten blant instrumentene. Og det ble noe drømmeaktig over musikken, som også er motsetningsfylt med innslag av aggressive orkesterpartier. Men jeg trengte altså en solist, så jeg kontaktet en venn jeg har stor tillit til og bad om råd. «Ilze Klava, en av de beste bratsjister jeg har hørt», sa han. Og akkurat det viste seg å stemme!
Olav Berg

Bratsjkonserten inngår i orkesterets store bestillingsprogram OPUS 250 – en feiring av samtidens orkesteruttrykk.